Ο. Ζώρας: “Νίκη κατά του λαϊκισμού τα ιδιωτικά ΑΕΙ”! – Προκαλεί πάλι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Οδυσσέας Ζώρας, ο απόλυτα γαλάζιος πρύτανης ή ο “πρύτανης του Μητσοτάκη και του Αυγενάκη”, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Ο Οδυσσέας Ζώρας υπήρξε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκαλώντας με τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του υπέρ της ΝΔ. Στην κυριολεξία ήταν ο απόλυτα γαλάζιος πρύτανης ή ο “πρύτανης του Μητσοτάκη και του Αυγενάκη”, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Δείτε επίσης: 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ως πολιτευτής της ΝΔ και ακόλουθος του Κυριάκου! (φωτο)

Η απροκάλυπτη περιφορά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την “τήβεννο” της ΝΔ! (φωτο)

Τη νύχτα, μετά την ψήφιση του αντισυνταγματικού νόμου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ο κ. Ζώρας, που πλέον είναι ΓΓ Ανώτατης Εκπαίδευσης (ουδείς γαλάζιος, ακόμα και στη σύνταξη, πάει χαμένος…) όχι απλώς θριαμβολόγησε αλλά προκάλεσε και πάλι χαρακτηρίζοντας την ψήφιση “νίκη κατά του φτηνού και εύκολου λαϊκισμού”, κατά των “ιδεοληψιών” που θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη από την Ευρώπη! Μάλιστα, γνωστός θαυμαστής του Μητσοτακέικου, δεν μπορούσε να μην “ανοίξει” τη δήλωσή του με “τσιτάτο” του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και να την κλείσει με λιβάνισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του (πολιτικού προϊσταμένου του) Κυριάκου Πιερρακάκη…

Περιττό να σημειώσουμε ότι με τις αθλιότητες για τα περί “λαϊκισμού” κλπ, απαξίωσε το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα στελέχη του, τους παλιούς συνεργάτες του, που πρωτοστάτησαν με δημόσιες παρεμβάσεις στη μάχη να μην παραβιαστεί το Σύνταγμα και να μην ψηφιστεί διάταξη για λειτουργία των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Δείτε τη δήλωση αυτούσια, όπως εστάλη τη νύχτα:

Το κυνηγητό στους φοιτητές, η βράβευση Στουρνάρα, “σύμβουλος” του Μητσοτάκη και του Αυγενάκη

Ο βίος και η πολιτεία του “γαλάζιου πρύτανη” είναι γνωστός. Ας θυμηθούμε μερικά από χαρακτηριστικά:

-Η κομματική του καριέρα στο ακαδημαϊκό αξίωμα (…) ξεκίνησε με την υπόθεση της δίωξης των 12 φοιτητών του Φυσικού. Σε μια από τις δίκες των φοιτητών, τον Φεβρουάριο του 2017, παρακινούσε το δικαστήριο, ως πρυτανεία, να καταδικαστούν οι φοιτητές, αλλά να μην τους δοθεί η ανώτατη ποινή!

-Ήταν εκείνος που τίμησε (ως Πανεπιστήμιο Κρήτης) τον Στουρνάρα, τον υπουργό Οικονομικών των μνημονίων, για τη… σοφία και την προσφορά του, όπως έλεγε με άλλα λόγια.

-Είναι γνωστή η κόντρα του με τον υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Γαβρόγλου, για την υπόθεση της αντιμετώπισης των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη φωτιά των Εστιών τον Σεπτέμβριο του 2018, κόντρα που έδειξε στο πανελλήνιο την κομματική δράση ενός πρύτανη… Μετά την αντιμετώπιση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και σε δηλώσεις του, ο πρύτανης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του! Λίγο μετά, αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του υπουργού Παιδείας, ο οποίος με εντολή του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι η πολιτεία θα καλύψει όλα τα έξοδα διαμονής και τρέχοντα, των 65 φοιτητών που διέμεναν στη φοιτητική εστία που καταστράφηκε. Κι αντί γι αυτό, έστειλε τους φοιτητές να μείνουν σε σκηνές στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου! Έτσι, για να κάνει “αντίσταση”.

Δείτε: Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης: Από τα μυστικά δείπνα του Κυριάκου μέχρι το “οχι” στον Γαβρόγλου για τους φοιτητές! (φωτο)

Ο υπουργός Παιδείας ζητάει να μείνουν σε ξενοδοχείο οι άστεγοι φοιτητές και ο πρύτανης τούς στέλνει σε… σκηνές!

-Στις 9 Νοεμβρίου 2018 η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ οργάνωσε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η εκδήλωση, φυσικά, στόχευε στην αγιοποίηση του πατέρα του σημερινού προέδρου της ΝΔ. Ένας από τους 3 κεντρικούς ομιλητές ήταν ο “γαλάζιος πρύτανης”, ο οποίος μίλησε για τον “σοφό Μητσοτάκη”. Οι άλλοι δυο ήταν ο γραμματέας, τότε της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και ο ανιψιός του Κων. Μητσοτάκη, Κυριάκος Βιρβιδάκης.

-Ήταν γνωστό ότι όταν εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος στη ΝΔ στην κυριολεξία έτρεχε πίσω του, με τη μορφή, ας πούμε, άτυπου συμβούλου του, με αποτέλεσμα πολλά μέσα να τον αναφέρουν ως “τον υπουργό Παιδείας του Μητσοτάκη, εφόσον κερδίσει τις εκλογές”.

-Ενώ ήταν πρύτανης, παράλληλα ήταν ο εισηγητής στην “Ακαδημία στελεχών της ΝΔ”, αυτήν που έστησε ο ίδιος μαζί με τον Λ. Αυγενάκη, προκειμένου να διαμορφώσει νέα γενιά στελεχών. Κομματικών, όχι του Πανεπιστημίου στο οποίο ήταν πρύτανης…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί